Вінниця проводжає в останню путь Героя Плаксюка Сергія Михайловича

Вінниця знову у невимовному смутку. Сьогодні до Небесного Легіону проводжаємо оборонця України Плаксюка Сергія Михайловича. Чоловік добровільно долучився до Збройних Сил вже у другий день повномасштабного російського вторгнення. Воював у складі 23-ї окремої механізованої бригади. Свій останній бій прийняв поблизу селища Очеретине Донецької області 12 квітня. Воїну назавжди залишилось 55-ть років. Вдома на нього чекали дружина, двоє дітей та двійко онуків, сестра та племінники…

Сергій Плаксюк народився у Вінниці 23 грудня 1968 року. Після завершення 33-ї загальноосвітньої школи опанував швейну справу у місцевому професійно-технічному училищі. Проте, його професійний шлях визначили навички роботи із електрикою, які набув у юнацькі роки під час проходження строкової армійської служби. Тоді ж йому довелося рятувати людей із-під завалів в уражених землетрусом містах Вірменії, розповідає донька полеглого Героя Анастасія.«Він завжди йшов туди, де була потрібна допомога»: Вінниця проводжає у вічність полеглого Захисника Плаксюка Сергія Михайловича

«Ті події залишили глибокий слід у душі батька. Він назавжди залишився рятувальником, відчував свою відповідальність за життя людей та у скрутні хвилини намагався підтримати і допомогти. Для цього не існувало незручного часу. Навіть, коли телефонували серед ночі, одразу збирався та йшов туди, де на нього чекали, – пригадує донька воїна. – Так було й тоді, коли розпочалось повномасштабне вороже вторгнення. Батько не вагався ні хвилини. Адже його допомоги потребувала рідна країна…»

За самовідданість Сергій Плаксюк був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» III ступеню.

Церемонія прощання із воїном розпочнеться сьогодні об 11:30 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Пізніше схилити голови на вшанування пам’яті Героя вінничани зможуть також біля його будинку за адресою: просп. Юності, 5.

А чин поховання Сергія Плаксюка відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin