Для вінницьких школярів проводять тренінги з кібербезпеки

Школярям Вінницької громади розповіли як правильно користуватися гаджетами та як протидіяти кіберзлочинцям. Це стало можливим завдяки проекту “Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті”, який включає проведення занять з кібербезпеки у школах загальної середньої освіти. 

Ініціаторами проекту виступили громадська організація “Френдзона” та департамент освіти міської ради Вінниці.

Мета проєкту – навчити дітей розпізнавати та уникати онлайн-загроз, спілкуватися в інтернеті безпечно й відповідально, а також навчитись захищати себе від різних форм онлайн-насильства.

У межах навчального проєкту заплановано проведення просвітницьких заходів у всіх місцевих школах для учнів з 1 по 11 класів.

Як розповіла організаторка тренінгу Елеонора Руденко, усі курси адаптовані до вікових особливостей дітей. За її словами, наразі багато дітей не знає, чим загрожує онлайн-простір, тому й поширюють свою особисту інформацію на просторах інтернету.

«Зараз розвиток цифрового світу створює підліткам нові виклики та загрози, тому нерідко діти можуть потрапити в інформаційну халепу. Тому й вирішили ініціювати такі тренінги, адже школярам потрібно розповідати та нагадувати про це», – прокоментувала Елеонора Руденко.

Своїми враженнями від почутого поділилась школярка Дарина Сандрачук. Їй сподобалось, що матеріал подали в доступній та цікавій формі.

«Сьогодні ми говорили про сексуальне насильство в інтернеті та, власне, як цьому запобігти та куди звернутись. Про це потрібно не соромитись говорити, адже краще вберегти себе від злих намірів шахраїв», – сказала дівчина.

Як підсумувала директорка департаменту освіти Оксана Яценко, такі заходи з кібербезпеки допомагають дітям здобути необхідні знання та навички для безпечного користування інтернетом. «Після проходження курсів батьки можуть бути впевнені, що їхні діти володіють необхідними знаннями для захисту себе в онлайн-просторі», – повідомила вона.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin