У Вінниці завершили капремонт стиків панелей ще одного житлового будинку

Вінниця продовжує впроваджувати ініціативи, спрямовані на підвищення енергоефективності та стійкості житлової інфраструктури. В обласному центрі завершили капітальний ремонт стиків панелей житлового будинку на вулиці Миколи Ващука, 13. Ці роботи спрямовані на запобігання пошкодження конструктивних елементів будівель і поліпшення умов проживання для мешканців.

«Загалом ці роботи спрямовані на підвищення стійкості нашої інфраструктури. Під час капремонту працівники підрядних компаній виконали гідроізоляцію міжпанельних швів, з подальшою штукаркою та фарбуванням. Завдяки цьому, з одного боку, покращується зовнішній вигляд багатоповерхівки, а з іншого, що головне, – забезпечується продовження терміну експлуатації панельного будинку, зменшення втрат тепла в опалювальний період та рівня вологості в помешканнях, який може підвищуватися внаслідок розгерметизації панельних швів. Адже саме ці шви є тим конструктивним елементом панельних будівель, який найбільше зношується, тож з часом їхнього оновлення потребують практично всі будинки такого типу», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

В будинку на Миколи Ващука, 13 оновили міжпанельні стики на 3-4 під”їздах. Минулого року капремонт стінових панелей виконали на 1 та 2 під”їздах. Так, міжпанельні шви оновили на всій багатоповерхівці.

Це вже другий будинок, де міжпанельні шви оновили з початку року. Пізніше комунальники планують розпочати цей вид капремонту ще на одному будинку панельного типу.

Цей вид робіт виконують на умовах співфінансування з мешканцями. Левову частку витрат бере на себе міський бюджет.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin