Вінницька громада передала штурмовій бригаді 60 FPV-дронів

Павло Яблонський, секретар міської ради, разом із депутатами ВМР та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, включаючи Олександра Мельника, Петра Бабія, Романа Андронійчука та Олександра Чернего, передали 60 ударних FPV-дронів бійцям однієї з штурмових бригад.

Для бійців однієї зі штурмових бригад, які боронять країну на східному фронті – передали 60 ударних FPV-дронів. Загалом це один комплекс, до якого також входять спеціальні окуляри та пункт управління. Такі коптери часто замінюють артилерію і допомагають зберегти життя наших військових.

«Наші оборонці виїжджають із цими дронами на безпосередню близькість до позицій ворога. На дрони прикріплюється бойовий комплект і, відповідно до завдання, скидають його на живу силу противника чи ворожу техніку», – пояснює військовий.

Допомога військовим – залишається пріоритетним напрямком роботи для Вінниці, області та всієї команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, говорить секретар міської ради Павло Яблонський.

Секретар міської ради Павло Яблонський разом із депутатами ВМР та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександром Мельником, Петром Бабієм, Романом Андронійчуком та Олександром Чернегою передали  від громади 60 ударних FPV-дронів для бійців однієї зі штурмових бригад

«Ми вчергове передаємо допомогу військовим, які виявили запит саме на такі FPV-дрони. Наша команда робила і продовжує робити все необхідне, щоб допомагати нашим Захисникам та Захисницям, щоб вони відчували нашу підтримку», – додає Павло Яблонський.

Зазначимо, що Вінницька громада нині допомагає понад 30 військовим формуванням. Оборонцям передають усе необхідне – тепловізори, дрони, автівки, прожектори, зарядні станції та інше.

«Наша команда розуміє, наскільки важливо швидко й ефективно закривати запити оборонців. Ефективна і своєчасна координація дій та опрацювання запитів військових – одне з головних завдань Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу», – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Олександр Мельник.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: безпека та оборона, стійкість, турбота.

На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin