У Вінниці пройшов І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

Сьогодні, 29 квітня, у Вінниці відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У межах заходу було проведено урочисту лінійку з нагоди відкриття гри, а також конкурсні випробування для дітей на різних етапах.

На заході був присутній Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який відзначив важливість цієї події, особливо під час повномасштабної війни росії проти України. «Сміливі, завзяті та вірні своїм цінностям» – Сергій Моргунов на  відкритті традиційної патріотичної гри серед школярів «Сокіл» («Джура»)

«Ви молоді, сміливі, завзяті та ростете справжніми патріотами своєї країни. Отож, сьогодні я бажаю, щоб в цих змаганнях ви отримували моральне та емоційне задоволення. Завжди пам’ятайте, що ви є нащадками великого народу, і саме національні традиції і козацький дух допомагають нам сьогодні стояти в цій важкій війні», – звернувся до учасників гри міський голова Сергій Моргунов.

Як зауважила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, вже не вперше у Вінниці проводять військово-патріотичну гру «Джура». Вона покликана на виховання патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в сучасному суспільстві. «Сміливі, завзяті та вірні своїм цінностям» – Сергій Моргунов на  відкритті традиційної патріотичної гри серед школярів «Сокіл» («Джура»)

«Сьогодні тут 30 команд закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади з-поміж учнів 6-10 класів, які змагатимуться у двох вікових категоріях – середній (6-8 класи) та старшій (9-10 класи). Після завершення цього етапу на переможців чекає обласний етап, а в разі успіху – Всеукраїнський», – розповіла Оксана Яценко.

Конкурси та змагання, які передбачені умовами проведення гри «Сокіл» («Джура») у 2023/2024 навчальному році:

  • конкурс строю та маршової пісні «Впоряд» (оцінка навичок стройової підготовки учасників);
  • туристсько-спортивні змагання «Смуга перешкод»;
  • «Рятівник» (перевірка теоретичних та практичних знань щодо надання першої долікарської допомоги);
  • «Відун» (інтелектуальне змагання з історії України);
  • дистанційний конкурс представлення роїв «Візитівка рою» (проведено напередодні);
  • «Стрільба» (виконання стрільб із пневматичної гвинтівки) (проведено заздалегідь).

 «Сміливі, завзяті та вірні своїм цінностям» – Сергій Моргунов на  відкритті традиційної патріотичної гри серед школярів «Сокіл» («Джура») Судитимуть гру військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ, Сил територіальної оборони, представники Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Довідка: Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання дітей та молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin