У Вінниці провели забіг на підпримку воїнів ЗСУ

1 травня на стадіоні Центрального парку імені М. Леонтовича відбувся забіг до відзначення 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України. У заході, організованому комітетом по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, взяли участь спортсмени, тренери, курсанти, а також усі охочі.
Головна мета – популяризувати здоровий спосіб життя. Також під час забігу збирали кошти на квадрокоптер для підрозділу, в якому на східному напрямку нині боронить країну тренер МДЮСШ № 5.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про тих, хто віддав своє життя у боротьбі із ворогом за свободу Батьківщини.Діти роблять донат на квадрокоптер для підрозділу, в якому тренер МДЮСШ № 5  нині боронить  країну на східному напрямку.

«Сьогодні в час повномасштабної війни ми маємо дбати про своє фізичне та морально-психологічне здоров’я, а одним із вдалих способів це зробити – це заняття спортом, зокрема – бігом. Адже заняття на свіжому повітрі допомагає відновити сили», – зауважив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

За його словами, нині дуже важливо залучати до рухової активності всі категорії цивільного населення Вінницької громади.

Як це корисно – своїм прикладом демонстрували вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, тренери, курсанти, вінничани та вінничанки.У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ

В межах забігу молодша група учасників подолала дистанцію у 500 м, а старша – 1 000 м. На фініші приємним бонусом для усіх став сплеск змагального адреналіну, фізичне та емоційне піднесення. А юним вінницьким спортсменам спорткомітет презентував ще й м’ячі, які стануть у нагоді під час проведення фізкультурно-оздоровчих заходів.

Водночас забіг мав і благодійну складову. Учасники та вболівальники об’єднали зусилля, щоб зібрати кошти на допомогу підрозділу, у складі якого сьогодні воює один із тренерів-викладачів МДЮСШ № 5.

«Ми всі пам’ятаємо, хто боронить наші ранки. Тому цей забіг має ще й благодійну мету. Адже ми всією спортивною спільнотою Вінниці не втомлюємось допомагати нашим Захисникам та Захисницям. І нині наш тренер та його побратими потребують підтримки, щоб закупити квадрокоптер. Тож ми влаштували збір. Кожні 5, 10, 20 гривень наближають нас до Перемоги», – зазначив Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin