У Вінниці до Великодня встановили велетенські писанки

У центрі Вінниці знову можна насолодитися величезними писанками, які вже стали невід’ємною частиною святкового настрою під час Великодня. Цього року на майдані Незалежності розташовано 14 яскравих символів Пасхи, що привертають увагу як місцевих мешканців, так і гостей міста. Організацію цієї виставки взяв на себе департамент культури Вінницької міської ради спільно з мистецькими школами міста.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, зазначив, що традицію прикрашання центральної площі до Великодня підтримують із 2015 року.

«Зараз на виставці представлені 14 величезних писанок, які написані в традиційних орнаментах саме нашого Подільського краю, тому вони безпосередньо є незмінними експонатами великодньої експозиції. І звісно окрасою та родзинкою всього проєкту є писанка з надписом «Вінниця», яка символізує нашу територіальну громаду. І сьогодні кожен, хто бачитиме наші писанки зможе згадати наших славних воїнів ЗСУ, завдяки кому ми маємо можливість їх споглядати», – говорить Максим Філанчук.

За його словами, і за карантинних часів, і від початку повномасштабного вторгнення жодних видатків на виготовлення писанок з бюджету громади не спрямовували. І цього року їх реставрували коштом закладів культури територіальної громади.

«Упродовж багатьох років така виставка була платформою для творчого самовираження. Майстри з усієї громади, місцеві мешканці та навіть гості з-за кордону мали можливість долучитись до створення малюнку на великодніх символах нашого міста», – розповів Максим Філанчук.

А перші відвідувачі виставки переконують, що писанки-велетні мають не лише мистецьке значення, а й створюють неповторну атмосферу Великодня.

«Чудові колоритні писанки, яскраві кольори та фон міського пейзажу створюють чудовий настрій для фотосесій з родиною та друзями. Такі світлини будуть не лише приємною пам”яттю про святкування Великодня, а й чудовою можливістю поділитись приємними моментами у соціальних мережах», – каже студентка Анастасія Торук.

Триватиме виставка до 13 травня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin