Спартакіада серед осіб з інвалідністю: «Спорт розвиває людину – ми віримо в спорт»

Розмовляли з друзями й колегами, насолоджувалися відпочинком як духовно, так і фізично, і взяли участь у спортивних змаганнях різного типу. Сьогодні, 16 травня, відбулася спортивна подія під назвою “Спорт – це розвиток особистості: ми віримо в спорт”, яка пройшла на стадіоні Центрального парку ім. М. Леонтовича. Ініціатором цього заходу виступив комітет з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради. Участь у заході взяли як військовослужбовці, так і клієнти міського центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк.

Перед початком заходу до присутніх із вітальним словом звернувся голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Він вказав на важливість таких заходів та подякував Збройним силам України за можливість працювати та тренувати спортсменів.

«У нашому традиційному заході бере участь 70 учасників, і нам дуже приємно, що до Спартакіади приєднались наші Захисники. Такі події створюють платформу для інтеграції військових, де учасники можуть знайти підтримку, мотивацію та нові життєві сенси. Їх важливість важко переоцінити, оскільки спорт не лише сприяє фізичній реабілітації, а й допомагає відновити віру в свої сили та здатність досягати нових висот. Зокрема, участь Захисників, які адаптуються до цивільного життя після ампутацій та інших травм, демонструє неймовірну силу духу та відвагу. Спартакіада, організована Вінницькою міською радою та спорткомітетом, надає їм можливість продовжувати займатися спортом, що є потужним засобом реабілітації. Фізичні навантаження сприяють зміцненню м’язів, поліпшенню загального стану здоров”я, а також виробленню ендорфінів, що позитивно впливають на емоційний та психологічний стан», – говорить Сергій Краєвський.

Також він підкреслив, що основна мета такої рухової активності – це популяризація фізичної культури та спорту серед людей із інвалідністю, підвищення спортивної майстерності, знайомство хлопців та дівчат з новими та цікавими видами спорту та долучення їх до здорового способу життя.

Відтак, упродовж кількох годин спортсмени змагались у таких видах спорту: шашки, шахи, теніс настільний, змагання з дартсу, баскетбол, волейбол, серсо, вдалий кидок із використанням «літаючої тарілки» (фрізбі), бадмінтон, петанк.
Допомагали спортсменам тренери-викладачі та інструктори-методисти міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які згодом визначили переможців та призерів Спартакіади.

Кожен учасник за бажанням міг позмагатися у всіх видах спорту, які були організовані на різних локаціях стадіону.

Боєць на ім’я Микола розповів, що десять років тому грав у шашки і коли запросили взяти участь у турнірі з радістю погодився, адже тут є нагода зустрітися з побратимами, людьми, з якими можна приємно та з користю провести час.

«Воюю заради перемоги України. Ми пройшли багато етапів і надалі робитимемо все від нас залежне аби наша держава була сильна й незалежна. Сьогоднішній спортивний захід є безумовно хорошою можливістю відволіктись, поспілкуватись один із одним. Такі івенти допомагають психологічно розвантажитись та покращити своє самопочуття. Дякую тренерам, спорткомітету та Вінницькій міській раді за організацію, підтримку та мотивацію як для мене, так і моїх побратимів», – говорить Микола.

На завершення заходу переможці отримали грамоти, медалі та подарунки від комітету по фізичній культурі та спорту міської ради.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin