Майстерня екскурсій: інтенсив

В червні у Вінниці стартує новий проєкт «Майстерня міських екскурсій», яку присвятять ювілейному Року Коцюбинського. До участі передусім запрошують вінницьких музейників, гідів, культурних менеджерів і студентів гуманітарних спеціальностей.

Майстерню організовують департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради спільно з департаментом культури і Вінницьким літературно-меморіальним музеєм Михайла Коцюбинського. Мета – створити нові різноформатні туристичні продукти довкола постаті Михайла Коцюбинського, який народився і провів значну частину життя саме у Вінниці. Це екскурсії різних форматів (оглядова, костюмована, театралізована, гастрономічна, для дітей), квести, інтерактивні виставки та інші заходи.

Загалом проєкт розрахований на чотири місяці.

3-7 червня на зареєстрованих учасників чекає тиждень інтенсиву, щоб поглибити знання про життєвий шлях, творчість та роль Михайла Коцюбинського у формуванні модерної української культури, а також навчитися працювати з різноманіттям джерел, пов’язаних з Коцюбинським.

На цьому етапі лекції читатимуть українські коцюбинськознавці Ростислав Семків, Ростислав Чопик, Вікторія Ткаченко, Оксана Пойда, мистецтвознавиця Діана Клочко, історикиня Тетяна Кароєва, дослідниця винної культури України Анна-Євгенія Янченко, фахівчиня з історії кримських татар Гульнара Абдулаєва, а також директорка Вінницького літературно-меморіального музею Коцюбинського Лариса Кравченко і заступниця директора з наукової роботи Марія Суржикова.

Другий етап майстерні – це розробка нових екскурсійних, освітніх та творчих продуктів, що триватиме протягом липня-серпня. Для цього між учасниками розподілять теми і закріплять менторів, які надаватимуть їм консультаційну підтримку.

А у вересні відбудеться презентація нових екскурсій і заходів в рамках відзначення 160-річного ювілею видатного вінничанина.

Участь у майстерні міських екскурсій є безкоштовною, але кількість місць обмежена. Подати заявку (включно з мотивацією) можна за посиланням:

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin