Традиційний покіс трави триватиме протягом червня

У приватному секторі в червні у Вінниці розпочнеться сезон покосу трави. Роботи триватимуть на узбіччях магістральних та центральних доріг, а також у місцях загального користування. До переліку потрапили ділянки на 63 вулицях, які знаходяться на територіях 18 квартальних комітетів. У цілому навести лад планують на понад 80 тисячах метрів площ.

Традиційний покіс трави триватиме протягом червня, повідомили в Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця. Косарі працюватимуть у громадських місцях – скверах, площах, майданчиках. Також прибиратимуть узбіччя доріг.
«Це пріоритетні ділянки. Йдеться не лише про привабливий естетичний вигляд, а й комфорт вінничан. Покіс трави – один із важливих елементів робіт із комплексного благоустрою територій, які ми проводимо щороку. Такий захід дозволяє не лише прибрати зелені острівці, а й попередити поширення бур’янів та шкідливих наслідків їх розростання, – зазначила голова Асоціації Наталія Панчук. – Відтак люди зможуть й надалі спокійно відпочивати, насолоджуючись охайними краєвидами».

Водночас, в Асоціації вкотре звертаються до жителів із проханням дбайливо ставитись до довкілля.
«Кожна викинута в траву пляшка, папірець чи бляшанка можуть зупинити роботу косарів, пошкодивши реманент. А ремонт обладнання – це значні витрати, які у цей скрутний час є просто неприпустимими, – підкреслила Наталія Панчук. – Крім того, нагадуємо власникам будинковолодінь, що згідно із Правилами благоустрою, що діють у місті, вони мають самостійно здійснювати покіс трави заввишки 10 см на відстані 5 м по периметру власного паркану. Не ігноруйте свій обов’язок, адже від цього залежить зручність проживання ваших знайомих, сусідів, друзів. А, головне, – оборонців, які повертаються із війни».

Для довідки: станом на сьогодні у приватному секторі Вінниці налічується 23, 5 тисяч домоволодінь.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin