Вінницькі спортсмени вибороли «золото» та «срібло» на Кубку світу зі спортивної акробатики

Вінницькі спортсменки повернулися із Кубка світу зі спортивної акробатики із «золотом» та «сріблом». Змагання відбувалися у три етапи – в Болгарії, Португалії та Польщі.

Завершальний етап Кубка світу тривав з 31 травня по 2 червня у польському місті Жешув. У них брали участь 196 спортсменів із 21 країни.

Наставник жіночої команди, Заслужений тренер України Юрій Голяк високо оцінив виступ своїх вихованок, зазначивши: «Попри велику конкуренцію, вінничанки продемонстрували чудові результати. Дівчата перед цими змаганнями пройшли тренувальний збір упродовж 10 днів у Жешуві. Відпрацювали складні вправи і вдосконалили їх – чим вразили членів журі. Зазначу, що цей вид спорту вимагає від спортсменів неймовірної сили, гнучкості, координації та командної роботи. Вінничанки спрацювали злагоджено на усіх етапах Кубка світу і в Болгарії, і в Португалії, і тут у Польщі».

Золоту нагороду здобула жіноча група, у складі якої Каріна Островська, Аліна Пугач та Еліна Козачанська. «Срібло» вибороли Рузанна Вечерук та Ангеліна Чернявська.

Досягти таких високих результатів на міжнародному рівні українській команді вдалося, зокрема і завдяки наполегливій роботі тренерів та хореографів. А це: Заслужений тренер України Галина Ковальчук, Наталя Черняк та Ольга Ткачук.

«У межах Кубка світу зі спортивної акробатики за останній час у нас було багато змагань, що допомогло дівчатам набратися досвіду та підвищити свій рівень, – додав Юрій Голяк. – Тренувальні збори, які проходили перед змаганнями, охопили вивчення нових, складних елементів та їхнє доведення до досконалості».

Також він додав, що наших спортсменок навіть за кордоном активно підтримували вболівальники з трибун, що додавало ще більше сил боротись та перемагати.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський зазначив, що виступи наших спортсменок стали яскравим прикладом наполегливої праці та відданості спорту.

«Успіх вінничан на міжнародній арені підтвердив високий рівень спортивної акробатики в нашому регіоні. Віримо у подальші перемоги», – каже Сергій Краєвський.

В планах команди на майбутнє – участь у міжнародних змаганнях та продовження інтенсивних тренувань. Спортсменки та їхні наставники сподіваються на подальші успіхи. Зокрема, попереду на них чекає чемпіонат світу, який відбудеться у Португалії вже у вересні.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin