Вінничани здобули «Золото» та «срібло» на чемпіонаті України з самбо

Нещодавно у місті Тернопіль відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед підлітків. Після напружених та емоційних боїв чемпіонкою змагань стала вихованиця Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Оксана Малюта, яка завоювала золоту медаль. Її сестра, Ольга Малюта, також продемонструвала високий рівень майстерності та стала срібною призеркою турніру.

Юних самбістів до чемпіонату України готували тренери МДЮСШ № 5 Олег Бузовський та Володимир Беліков. У цих змаганнях взяли участь 274 спортсмени з 20 закладів країни, серед яких 12 – представляли спортивну школу № 5. Окрім «золота» та «срібла» у підсумку цих змагань вінницькі спортсмени вибороли почесні місця: Михайло Самохвал і Маргарита Гнатюк – п”яте, а Діана Пересенчук – сьоме.

«Успіх наших спортсменів є результатом кропіткої праці тренерського складу та самих юних борців. Зазначу, що підготовка до змагань була інтенсивною та включала як фізичні, так і психологічні тренування. Особливу увагу приділяли тактичній підготовці та вмінню швидко реагувати на зміну ситуації на татамі. І це дало свої плоди – у нас золото та срібло», – підкреслив тренер Олег Бузовський.

Переможці змагань поділилися своїми враженнями від турніру. Оксана Малюта розповіла, що перемога для неї є результатом багаторічної праці та підтримки з боку тренерів і родини. Ольга Малюта відзначила високий рівень організації змагань та сильну конкуренцію серед учасників.

Тренери Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи № 5 планують продовжувати працювати над удосконаленням навичок своїх підопічних та готувати їх до наступних важливих стартів. У планах – участь, у кінці літа, в чемпіонаті України у категорії «Кадети».

«Чемпіонат України з боротьби самбо у Тернополі став вагомою подією для всіх учасників та показав високий рівень підготовки українських спортсменів. Вихованці МДЮСШ № 5 вкотре довели, що є одними з найкращих у своїй категорії, і показали, що майбутнє українського самбо у надійних руках. Дякуємо нашим Збройним Силам України за можливість навчати, розвивати спортивні здібності у молоді, які допомагають дівчатам та хлопцям ставати чемпіонами», – говорить Олег Бузовський.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin