Місто оперативно відреагувало на запит про допомогу від однієї з військових частин: 5 Mavic 3Т «полетіли» на фронт

Безпека та оборона – незмінний пріоритет Вінницької міської ради. Тож місто оперативно відреагувало на запит про допомогу від однієї з військових частин, бійці якої зараз перебувають на одному з найгарячіших напрямків фронту. Заступник міського голови Андрій Очеретний спільно з координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передали оборонцям додаткові «очі» – п’ять квадрокоптерів Dji Mavic 3Т.

«Підтримка нашої армії має бути постійною. У Вінниці на пріоритет “Безпека та оборона” в бюджеті громади передбачили майже мільярд гривень. На регулярній основі ми допомагаємо 37 військовим частинам. Зараз війна – технологічна, і якісне обладнання відіграє важливу роль. Від цього залежить збереження життів наших хлопців та дівчат на фронті», – сказав депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Онофрійчук.

«Мавіки», які отримали бійці цієї бригади, знадобляться їм для розвідки, розповідає один з військовослужбовців.

«Вони бачать лінію бойового зіткнення та ворожі позиції з висоти пташиного польоту і це допомагає нам протистояти ворогу, адже не все можна розгледіти з окопу чи спостережного пункту, наприклад. Якість цих “мавіків” – дуже достойна. Це велика допомога від Вінницької громади, за що ми дуже вдячні. Кожен такий “мавік” додасть впевненості нашим бійцям, які перебувають на лінії бойового зіткнення», – переконаний військовослужбовець.

Заступник міського голови Андрій Очеретний зауважив, що це перша передача для цього військового формування. Місто одразу відреагувало на запит бійців про відповідну техніку.

«Ваша бригада виконує завдання на одному з найгарячіших напрямків, тож сподіваємося, що техніка принесе користь на позиціях. Якнайшвидше повертайтеся додому цілими та неушкодженими», – сказав Андрій Очеретний.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України.

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin