У початковій школі №5 відкрили Клас пам’яті на честь загиблих Героїв-випускників

У Вінницькій початковій школі №5 відбулось відкриття Класу пам’яті, присвяченого випускникам закладу, які загинули, захищаючи суверенітет і незалежність України. Простір був створений, щоб вшанувати Героїв, які віддали свої життя за Батьківщину, та зберегти пам’ять про їхній подвиг для майбутніх поколінь. На захід запросили рідних загиблих Героїв, колишніх учнів школи, чиї імена тепер навічно закарбовані в історії.

Експозиція в Класі пам’яті присвячена шести випускникам школи, які загинули на полі бою, захищаючи Україну:

  • Караватко Богдан В’ячеславович (06.01.1994 – 20.06.2022)
  • Білов Віталій Валерійович (03.02.1984 – 10.09.2022)
  • Полтораков Артем Сергійович (24.06.1999 – 02.12.2022)
  • Ковтуновський Віталій Анатолійович (24.08.1992 – 16.02.2023)
  • Дзигаленко Анатолій Іванович (12.06.1980 – 16.04.2023)
  • Лисенко Павло В’ячеславович (12.07.1994 – 16.08.2023)

Їхній героїзм і самопожертва стали прикладом для сотень дітей, які тепер навчаються в школі. Клас пам’яті створений не лише для того, щоб вшанувати полеглих, а й для того, щоб підростаюче покоління пам’ятало, якою ціною здобувається зараз свобода.

Під час відкриття рідні загиблих воїнів поділилися з присутніми спогадами про своїх синів та чоловіків. Вони згадували їх як мужніх, добрих і відданих людей, які любили свою країну та боронили її ціною власного життя. Рідні загиблих наголосили, що пам’ять про їхніх синів – це пам’ять про всіх, хто віддав своє життя за Україну. Вони висловили вдячність школі за ініціативу, яка допоможе зберегти спадщину героїв і передати її наступним поколінням.

Простір Класу пам’яті оформлений фотографіями, біографіями та особистими речами полеглих Захисників. Експозиція доповнена військовими атрибутами, амуніціями, армійськими прапорами, гільзами від снарядів тощо.

Директорка школи Наталія Кучма підкреслила, що це місце стане осередком для проведення пам’ятних уроків та зустрічей, присвячених героїзму українських воїнів.

«Ми маємо не лише пам’ятати наших Героїв, але й вчитися на їхньому прикладі цінувати свободу та незалежність, які вони захищали», – сказала Наталія Кучма.

Як підсумувала директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, відкриття Класу пам’яті у Вінницькій початковій школі №5 – це важливий крок у збереженні пам’яті про Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність України.

«Їхній подвиг назавжди залишиться в серцях учнів, вчителів та рідних, а Клас пам’яті стане місцем, де школярі зможуть дізнаватися про справжню ціну свободи. Не забуваймо наших Героїв. Їхні життя були віддані за наше майбутнє і наш обов’язок – зберегти їхню пам’ять», – зауважила вона.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin