«Щоб підтримати малий і середній бізнес, ми розробили окремий економічний блок антикризових заходів», – мер Вінниці Сергій Моргунов

У Вінниці з початку року попри складну ситуацію, викликану коронавірусом, кількість фізичних-осіб підприємців збільшилась на 168. Міська рада підтримує бізнес через антикризові заходи, передбачені у програмі «Вінничани важливі».  Так, автоматично звільнили близько 10 тисяч підприємців від сплати єдиного податку по І і ІІ групі. Ще 2000 суб’єктів господарювання скористались муніципальною пільгою по платі за землю, а близько 1000 – по податку на оренду нерухомого майна. Про це під час онлайн-брифінгу розповів міський голова Сергій Моргунов.

«Ситуація досить непроста, але ми маємо позитивний баланс по створених суб’єктах підприємницької діяльності.  І це хороша тенденція для економіки. Якщо говорити про фізичних осіб-підприємців, то їхня кількість з початку року збільшилась на 168. Було зареєстровано 1506 нових ФОПів, а припинили діяльність за цей час 1338», – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів про антикризові заходи, які діють у Вінниці для представників бізнесу.

«Щоб підтримати малий і середній бізнес, ми розробили окремий економічний блок антикризових заходів. Це низка муніципальних пільг і дотацій з міського бюджету в межах наших повноважень», – каже Сергій Моргунов.

Від орендарів комунального майна продовжують надходити заяви на звільнення від орендної плати. 27 – вже погоджено окремими рішеннями виконкому та сесії міської ради. По земельному сервітуту надійшло вже 33 заявки.

Щодо компенсації по створенню робочих місць, за червень надійшло  9 заявок на 22 робочих місця. За кожного працівника щомісяця з 1 липня до кінця року підприємець може отримати 1039 грн відшкодування витрат на ЄСВ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin