Історія міського автобусу від Вінницької транспортної компанії

Вінницька транспортна компанія на День міста презентувала одну із своїх локацій, представивши електричний автобус, де зайшовши всередину можна побачити історію розвитку вінницького автобуса, трамвая та тролейбуса.


Як розповів Радіо ‘Місто над Бугом’ Олег Матюхов, екскурсовод Вінницького музею трамваю, історія розвитку муніципального автобуса вінничанам маловідома, адже у 30-х роках минулого століття на маршрут декілька автобусів, проте тоді працювали не стабільно. Повноцінно міський автобус у Вінниці запрацював у 50-х роках. Тоді  у місті працювало 7 маршрутів.  


Також на локації можна побачити еволюцію розвитку квитка та проїзного документу. Коли у 20-х  роках минулого століття тільки зароджувався муніципальний транспорт, а саме трамвай, працювали кондуктори, повідомив екскурсовод.  За його словами, згодом вирішили їх зняти, оскільки  послуги кондукторів були не рентабельні. Вартість проїзду складав 3-5  коп.


Пізніше з’явилися компостери, а з 1993 року кондуктори знову повернулися:


Додамо, що перший електроавтобус з’явився у Вінниці 2018 року. Він є екологічним, без підзарядки може працювати цілу зміну. Сьогодні на маршрути Вінниці щоденно виїжджає  близько 50 муніципальних автобусів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin