Маски, антисептики, вимірювання температури. Яким буде навчальний рік для вінницьких школярів

Маски, антисептики та інші засоби отримають школи Вінниці шляхом перерозподілу коштів. Додаткові гроші — 3,7 мільйона гривень у Вінниці виділили на потреби шкіл, які з’явилися у зв’язку з карантином і призупиненням освітнього процесу.


Як повідомила  Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради, кошти мають витратити на купівлю засобів індивідуального захисту для вчителів: масок, антисептиків, мила, паперових рушників тощо. А керівники навчальних закладів мають забезпечити належні умови для того, аби працівники могли дотримуватися правил гігієни.

Відповідно до рішення виконкому від 30 липня було здійснено перерозподіл коштів на придбання засобів захисту. Решту суми на три наступних місяці до кінця року виділять на серпневій сесії і для закладів загальної середньої освіти, і для позашкільних та дошкільних закладів. 

Також Оксана Яценко додала, що їдальні у школах з 1 вересня будуть працювати, але в умовах адаптивного карантину. Все залежатиме від епідемситуації. Діти їстимуть невеликими групами, аби уникати було скупчення у їдальні. Також школярі будуть сидіти за столом на відстані 1,5 метра.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin