У вінничан крали автомобілі, а закази що допоможуть переоформлять реєстрацію

12 серпня організатору злочинної групи повідомлено про підозру та взято під варту. Зловмисники привласнювали автомобілі під  приводом  проведення ремонтних робіт чи сприяння у  переоформленні їх на українську реєстрацію. В подальшому вимагали гроші з власників за їх повернення.

Задокументували  злочинну схему детективи слідчого управління ГУНП у Вінницькій області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури області.

В ході слідства поліцейські встановили організатора та осіб,  причетних до заволодіння транспортними засобами жителів області.
Організатор групи – 47-річний раніше судимий чоловік. До реалізації злочинних оборудок він  залучив  кількох осіб зі свого оточення.

Попередньо встановлено, що зловмисники розміщували на сайті оголошення про  ремонт автомобілів а також пропонували власникам автівок посприяти у  переоформленні машин з іноземної реєстрації на українську.  Коли транспортні засоби опинялися у них, за їх повернення  члени групи вимагали у законних власників  гроші.

Слідчі зібрали докази причетності учасників злочинної групи до трьох фактів незаконного заволодіння автомобілями .
Вилучено один з незаконно привласнених автомобілів.

Наразі організатору  оборудок слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 109 тисяч 850 грн.
Правова кваліфікація дій інших учасників групи буде надана в ході слідства.

За незаконне заволодіння транспортним засобом, вчиненим за попередньою змовою групою осіб  передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin