Сергій Моргунов: Будівельні роботи корпусу для сучасного відділення екстреної медичної допомоги закінчать вчасно

У Вінниці триває будівництво нового корпусу для сучасного відділення екстреної медичної допомоги у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яке розпочалось у 2017 році. Сьогодні, під час онлайн-брифінгу міський голова Сергій Моргунов повідомив, що будівельні роботи закінчать вчасно. А от обладнання, яке мала отримати лікарня в рамках проєкту Уряду «EMERGENCY 2020», поставлятимуть у два етапи. 

«Ми були дещо здивовані, що обладнання буде надходити у дві черги (жовтень та січень, зі слів міністра охорони здоров’я Степанова).  Ви знаєте, що ми сьогодні будуємо прибудову більше  3000 кв м в лікарні швидкої медичної допомоги. Ще Уряд Гройсмана через Державний фонд регіонального розвитку та Фонд соціально-економічного розвитку допомагали фінансами за рахунок державного бюджету для реалізації безпосередньо цього проекту. Але крім того, ще існує програма, впроваджена нинішнім Урядом – «EMERGENCY», де передбачена відповідна реконструкція приймальних відділень з забезпеченням відповідним обладнанням. Це два паралельних проекти. Що стосується самих будівельних робіт, то ми їх завершимо вчасно. На найближчій сесії буде виділено кошти на оплату демонтажу обладнання та енергетичного сертифікату», – сказав очільник міста Сергій Моргунов. 


У новому корпусі ШМД буде встановлений комп’ютерний томограф, який обіцяють уже цього року. Також в першій черзі постачання передбачено ангіограф, який буде встановлено у відремонтованій операційній існуючого оперблоку. Решта обладнання по Урядовому проекту «EMERGENCY» має бути встановлена в існуючих приміщеннях лікарні ШМД після проведення капітальних ремонтів – МРТ, цифровий рентген. Загалом реалізація проєкту буде залежати від централізованого надходження обладнання другої черги.
Відзначимо, що Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги є центральним стаціонарним підрозділом в системі екстреної медичної допомоги Вінницького регіону. Також це опорний заклад Вінницького госпітального округу, що виконує функцію багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування другого рівня.
Загальна вартість проекту зі створення нового корпусу (будівництво та оснащення необхідним медичним обладнанням) – 270 млн грн. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin