Вінничан запрошують на Дні європейської спадщини

Цьогоріч унікальні екскурсії та інтерактивні виставки відбудуться в тематиці спадщини і освіти. Участь у заходах за попередньою реєстрацією. Дні європейської спадщини – загальноєвропейська ініціатива Ради Європи, яка передбачає доступ до закритих об’єктів, організацію інтерактивних виставок, презентацію нових екскурсій та унікальних подій з метою привернення уваги до матеріальної та нематеріальної спадщини. 25-27 вересня Вінниця вдруге долучиться до Днів європейської спадщини, підтримавши національну тему «Спадщина та освіта: уроки, які варто повторити». 

Заходи з нагоди Днів європейської спадщини відбудуться за ініціативи департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради за підтримки Міністерства культури України, КП «Центр історії Вінниці», Державного архіву Вінницької області, обласних краєзнавчого та художнього музеїв. 

Цьогоріч у вінничан та гостей міста буде можливість відкрити для себе комплекс Мури як освітньо-просвітницький центр, дізнатися секрети садиби Львовича, спробувати на собі методи середньовічного навчання, навчитися живопису та зануритися в історію освіти Вінниці. 

Всі екскурсії відбудуться за попередньою реєстрацією, яка триватиме до 12:00 24 вересня. На кожну активність потрібно реєструватися окремо. Одна реєстрація дозволяє забронювати одне місце на екскурсії, інших бажаючих потрібно реєструвати окремо. 

Кількість місць в екскурсійних групах обмежена. З огляду на епідеміологічну ситуацію організатори просять усіх екскурсантів та екскурсанток мати з собою засоби індивідуального захисту. 

Місце старту екскурсії та інші деталі будуть повідомлені електронною поштою після реєстрації.

Програма Днів європейської спадщини

25.09.2020 

Екскурсія «Освіта в Мурах»

Місце: Державний архів Вінницької області

Відвідувачі та відвідувачки відкриють для себе історію найстарішої архітектурної пам’ятки Вінниці, зокрема дізнаються про освітньо-просвітницькі віхи Мурів, дізнаються  секрети роботи архіву, оглянуть виставку документів минулих століть, пов’язаних з історією освіти Вінниччини та побувають у сховищах, які зазвичай закриті для відвідувачів.

Старти екскурсій: 10:00; 12:00; 14:00; 16:00. 

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/yfPXh0z

Онлайн екскурсія «В гостях у мецената»

Місце: садиба Львовича.

Під час прогулянки найтаємнішими закутками садиби початку ХХ ст. ви дізнаєтесь  усі секрети «сталевого короля» Вінниці, мецената Боруха Львовича. Він був одним із найзаможніших вінничан свого часу, репрезентував інтереси єврейської громади міста серед гласних міської думи. Заощадливий і водночас щедрий на благодійництво купець увічнив своє ім’я насамперед у металевих люках із власними ініціалами, а також завдяки ошатній садибі незвичної форми, що стала окрасою нашого міста та осередком освіти різних часів. 

Старт екскурсії: 18:00 

Екскурсія відбудеться в онлайн-форматі. Трансляція триватиме на сторінці департаменту маркетингу міста та туризму та Центру історії Вінниці. 

26.09.2020

Інтерактивна екскурсія «Школа темних віків 2.0»

Місце: Вінницький обласний краєзнавчий музей. 

Відвідувачі та відвідувачки матимуть змогу поглянути, яким був світ дитинства та навчання минулого на основі археологічних матеріалів, а також зіграти в ігри кам’яної доби і спробувати себе у середньовічному письменстві. Окрім того, під час екскурсії буде унікальна можливість побачити виставку «Цехові знаки і прапори: атрибути корпоративного самоврядування» і безцінний експонат – середньовічний шолом-кабасет, який зазвичай захований у фондах музею.

Старт екскурсій: 10:00; 10:30; 11:00; 11:30; 12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30. 

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/kfPCrM8 

Екскурсійна прогулянка містом «Від освіти до освіченості»

Місце: вулиці середмісття.

Якою була освіта у Вінниці сто років тому, чому навчалися вінничани, які навчальні заклади існували – все це матимуть змогу відкрити для себе відвідувачі та відвідувачки екскурсії. Також вони побувають в місцях, де навчалися видатні особистості, пізнають особливу історію міських бібліотек та познайомляться з уставами жіночих і чоловічих гімназій.

Старт екскурсії: 18:00

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/HfPC19c 

27.09.2020

Інтерактивна екскурсія «Tabula rasa: навчання в живописі»

Місце: Вінницький обласний художній музей.

За допомогою творів різних художників вінничани та гості познайомляться з освітніми процесами минулих століть, вперше побачать картини XVII ст., які демонструють ремісників за роботою та навчальний процес, що раніше були заховані у фондах музею. Також відвідувачі та відвідувачки екскурсії спробують себе у ролі митців з мольбертами, пензлями та яскравими фарбами на майстер-класі з живопису просто неба.

Старт екскурсій: 10:00; 12:00; 14:00; 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/MfPVGRZ 

Екскурсійна прогулянка містом «Від освіти до освіченості»

Місце: вулиці середмісття.

Якою була освіта у Вінниці сто років тому, чому навчалися вінничани, які навчальні заклади існували – все це матимуть змогу відкрити для себе відвідувачі та відвідувачки екскурсії. Також вони побувають в місцях, де навчалися видатні особистості, пізнають особливу історію міських бібліотек та познайомляться з уставами жіночих і чоловічих гімназій.

Старт екскурсії: 18:00

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/HfPBisv 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin