У Вінниці введуть карткову систему оплати за проїзд: що буде з кондукторами

Вже з вересня у нашому місті почнуть вводити карткову систему оплати проїзду в громадському транспорті.  

Як йдеться на сайті Вінницької міськради, картки будуть продавати у кіосках Вінницької транспортної компанії та на зупинках транспорту. Також картку можна буде замовити онлайн. Коштуватимуть вони 60 і 120 гривень. Для того, щоб розрахуватись за проїзд, картку потрібно буде поповнити. 

Наразі уже 57,5 тисяч вінничан замовили картки, 1000 з них онлайн. Введення такої оплати, за словами директорки КП «Вінницякартсервіс» Катерини Бабіної, проходитиме у нашому місті поетапно:

Наші кореспонденти поцікавились, чи працюватимуть й надалі у вінницьких трамваях та тролейбусах кондуктори. За словами директора Вінницької транспортної компанії Михайла Луценка, наразі на підприємстві проводяться  зустрічі з роботодавцями та представниками служби зайнятості. Масового звільнення кондукторів з 1 вересня не буде. Спершу вони працюватимуть як консультанти-помічники, які допомогатимуть пасажирам  користуватися картками у транспорті.

Також на підприємстві набирають групи, де навчатимуть майбутніх водіїв тролейбусів чи трамваїв. Зараз потрібно близько 100 водіїв. На перші курси записалися вже 10 людей:

 

Фото: Вінниця-info.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin