Соціологи назвали найпопулярніше туристичне місце у Вінниці

Туристи, які приїздять до Вінниці, полюбляють відвідувати не лише музеї та історичні місця, а й гуляти громадськими просторами, які в останні роки у Вінниці активно оновлюють. За даними маркетингового дослідження туристичної привабливості Вінниці, яке було проведено соціологічною агенцією «Fama», 24% туристів найбільше сподобались парки, сквери та велика кількість зелених насаджень.

Як повідомив міський голова Сергій Моргунов під час звіту про виконання Стратегії розвитку міста «Вінниця – 2020», за останні п’ять років у Вінниці були реалізовані цікаві ідеї та нові просторові рішення. Один з масштабних проектів – реконструкція в три етапи проспекту Космонавтів із площею Костянтина Могилка, де оновили і пам’ятник загиблим льотчикам.  

IMG_4787.JPG

У 2019 році департамент маркетингу міста та туризму ВМР спільно з компанією «Moreinfo» розробив та встановив нові туристично-інформаційні таблички на проспекті Космонавтів. Однією із найчастіше сканованих табличок стала та, що біля фонтану «Сонячна система». За кількістю сканувань цей об’єкт  увійшов у топ-10 по Україні. Місцеві гіди також розповідають, що туристи полюбляють цей оновлений громадський простір, і він включений у маршрут до музею-садиби М. Пирогова. 

45.jpg

Також протягом минулих 5 років у місто повернули історичну колонну – символ набуття Вінницею Магдебурзького права. Відкрили перший в Україні повноцінний пам’ятник  Головному Отаману військ УНР і Голові Директорії Симону Петлюрі. А на честь Героїв Небесної Сотні встановлено скульптурну композицію «Дерево Свободи» на майдані Небесної Сотні.

DJI_0837.JPG

Була проведена комплексна модернізація вул. Замостянської, яка стала променадною зоною на Замості так само, як проспект Космонавтів на Вишеньці.  

SV_09248.JPG

Виконали капітальний ремонт головного входу в Центральний парк, який є улюбленим місцем відпочинку вінничан різних поколінь.

У центрі міста оновили площу Ліверпуль із встановленням арт-композиції на честь «Бітлз». Тепер тревел-блогери, які приїздять до Вінниці, одним з пунктів для відвідування радять туристам саме цю площу. 

dji_0056.JPG

Також проведено реконструкцію громадського простору довкола озера Миру. В тому числі тут було проведено очистку самого озера. До речі, водойми почистили і в інших мікрорайонах міста: два озера на Тяжилові, ставки в Пирогово та на П’ятничанах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin