На COVID-19 хворіє 92 дитини

Сьогодні, 1 жовтня, у форматі онлайн відеоконференції заступник голови ОДА Сергій Здітовецький провів щоденне ранкове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області COVID-19.

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформувала директор Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Зайцева.

За її інформацією, впродовж минулої доби було досліджено 640 зразків. Коронавірус вперше виявлено у 114 осіб:

м. Вінниця – 36, Немирівський – 19, Вінницький – 15, Козятинський – 14,  Жмеринський – 6, Літинський – 6, Іллінецький – 4, Теплицький – 4, Калинівський – 2, Чечельницький – 2, Крижопільський – 1, Могилів-Подільський – 1, Тростянецький – 1, Тульчинський – 1, Хмільницький – 1, Шаргородський – 1.

Одужали 4043 осіб, в тому числі 315 дітей та 602 медпрацівники. На даний час хворіє 2150 осіб, з них – 92 дитини та 159 медичних працівників.

Всього в області зареєстровано 116 летальних випадків. За останню добу не зареєстровано жодного летального випадку.

Валентина Зайцева повідомила, що у лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 81929 зразків. У результаті досліджень в 6309 випадках виявлений коронавірус.

За інформацією начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню ДОЗ ОДА Тетяни Бондаренко, у дев’ятнадцяти опорних лікарнях області, станом на 1 жовтня, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 330 осіб, всі дорослі.

«Сьогодні в області зафіксовано антирекорд за кількістю викликів швидкої – 134 за добу, в результаті 103 пацієнти госпіталізовано, серед них троє дітей», – зазначила Тетяна Бондаренко. За її словами, перебувають в лікарнях з підозрою на коронавірус 374 особи – 368 дорослих та 6 дітей.

За останню добу захворіли 4 медичних працівники.

Під час онлайн засідання керівники Нацполіції, ГУ ДСНС та ГУ Держпродспоживслужби області проінформували про вжиття заходів щодо протидії коронавірусу.

За підсумками засідання Сергій Здітовецький дав відповідним службам доручення за напрямками роботи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin