Коронавірус продовжує набирати обертів. Завантаження ліжок становить 74,5%

Сьогодні, 5 жовтня, у форматі онлайн відеоконференції заступник голови ОДА Сергій Здітовецький провів щоденне ранкове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області COVID-19.

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформувала директор Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Зайцева. За її інформацією, впродовж минулої доби було досліджено 640 зразків. Коронавірус вперше виявлено у 106 осіб:  м.Вінниця – 68; Теплицький район – 11;   Гайсинський – 9; Літинський – 5; Немирівський – 4; Тульчинський – 3; Вінницький  – 3;  Чернівецький-2; Томашпільський – 1.

Одужали 4197 осіб, в тому числі 320 дітей та 617 медпрацівників. На даний час хворіє 2503 особи, з них: 106 дітей та 186 медпрацівників.

Всього в області зареєстровано 123 летальних випадки. За останню добу зареєстровано летальний випадок.

Валентина Зайцева повідомила, що у лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 84489  зразків. У результаті досліджень в 6823 випадках виявлений коронавірус.

За інформацією начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Тетяни Бондаренко, у дев’ятнадцяти опорних лікарнях області, станом на 5 жовтня, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 448 дорослих та 2 дітей, з підозрою на коронавірус – 493 дорослих та 16 дітей. Завантаження ліжок становить 74,5%.

За останню добу захворіли 7 медпрацівників.

Під час онлайн засідання керівники Нацполіції, ГУ ДСНС та ГУ Держпродспоживслужби області

Підбиваючи підсумки засідання, Сергій Здітовецький  дав доручення посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, зокрема, на ринках.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin