Вінничани з коронавірусом допускаються до голосування на місцевих виборах



Виборці, які голосуватимуть вдома через стан здоров’я, повинні своєчасно написати відповідну заяву до дільничної виборчої комісії. Буде можливість проголосувати і у тих вінничан, які лікуються в медзакладах.  

Як розповів представник комітету виборців у Вінницькій області Владислав Телень, місцеві вибори-2020 в Україні пройдуть у розпал епідемії коронавірусу, тому розробили механізм голосування людям, які перебувають у лікарнях чи лікуються вдома. За словами Владислава Теленя, до лікарень направлятимуть спеціальні виїзні бригади. А тим, хто лікується вдома, або перебуває на самоізоляції, щоб проголосувати, потрібно написати заяву з проханням направити таку бригаду на домашню адресу. Така заява має бути подана до 20:00 п’ятниці перед виборами.  

Якщо під час температурного скринінгу виявлять виборця з високою температурою, його все одно допустять до голосування, оскільки це є його конституційне право. Однак, ніяких окремих кабінок для голосування людей з проявами хвороби, як повідомлялось раніше, не передбачено.   



Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin