Вінничан консультує департамент соціальної політики

Структурні підрозділи міської ради дедалі частіше впроваджують у свою роботу онлайн-сервіси для підвищення якості надання послуг вінничанам. Серед них і департамент соціальної політики міської ради, який в онлайн перевів надання вже п’яти послуг. Також працівники цього департаменту активізували онлайн-консультування з різних питань, що пов’язанні  з наданням субсидій та адресних допомог. 

Наразі вінничани можуть отримати онлайн такі послуги, які впровадив департамент соціальної політики:  

– довідку про розмір виплати адресної державної соціальної допомоги, 

– довідку про перебування (не перебування) на обліку як одержувач адресних державних допомог, 

– довідку про перебування(не перебування) на обліку як одержувач субсидії, 

– довідку про перебування(не перебування) на обліку в ЄДАРП, 

– взяття на облік на надання соціальних послуг Територіальним центром. 

Також протягом цього року працівники департаменту соціальної політики міської ради консультували вінничан онлайн з питань надання субсидії та інших адресних допомог. З травня по вересень вони надали  майже сотню консультацій. Онлайн-чат із соціальних питань знаходиться за посиланням: https://cutt.ly/OhW0paQ 

Також, для підвищення якості обслуговування вінничан, з першого червня цього року вінничани можуть отримати всі необхідні соціальні послуги в оновленому Прозорому офісі на Замості. 

«Понад 82 тисяч наших громадян, які проживають на території Замостя та Старого міста можуть отримати 82 якісні послуги соціального спрямування в одному приміщенні. Надають ці послуги 69 працівників управління соціального захисту населення. Зазначу, що із загальної кількості соціальних послуг – п’ять  можна отримати й через  електронні сервіси», – каже директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin