У вінницькій «Пиріжковій» досі подають молочний коктейль, приготований ретро-міксером.

Щоденно до вінницького кафе «Пиріжкова», що по вул. Соборна, відвідувачі приходять замовити молочний коктейль. Це найпопулярніший напій, який й досі готують міксером 1976 року випуску.
«До нас приходять чимало відвідувачів, щоб замовити саме молочний коктейль. До карантину був Бронюк, лідер гурту «Т.І.К». Ще багато вінничан, яких маленькими сюди водили батьки. Кажуть, хочуть знову спробувати дитинство на смак. Особливо чуттєво виглядають люди, які давно переїхали жити закордон. У Вінницю лише навідуються в гості. І як гуляють містом, обов’язково до нас заходять», Раїса Федорчак, вона бармен закладу.

За радянські часи інтер’єр «Пиріжкової» був зовсім інакшим. Нині тут зробили сучасний ремонт та облаштували зручними столиками та стільцями.
«Зовнішній вигляд, так він змінився. Але молочний коктейль лише тим, що готуємо його з молока пастеризованого, яку купуємо в супермаркеті. А далі, все так, як і понад 40 років тому. Додаємо натуральний кавовий сироп, який готуємо самі. Із-за того він називається молочний коктейль, бо у ньому жодних домішок, допінгів чи штучних барвників. Рецепт сиропу – це наш фірмовий секрет. Ми додаємо тільки його. Тому у нашому асортименті лише один вид коктейлю. Молочний – класичний. І хоч скільки порцій не зробили, ретро-блендер, наша найголовніша фішка й досі слугує. І мені здається, що саме завдяки йому смак такий неповторний», – зауважує Раїса.

Маленька склянка коктейлю обійдеться у 8 гривень. Велика порція удвічі дорожча. Подають лише у одноразовому посуді з трубочкою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin