В одеській лікарні відбулась екстрена евакуація через гостру нестачу медичного кисню

Інформація про брак кисню надходить з багатьох міст України. В одній з одеських лікарень він закінчився взагалі, і пацієнтів довелося евакуювати з однієї лікарні до іншої.

Про це повідомляє “УКРАЇНСЬКА ПРАВДА”.

Переправлення 43 хворих, які перебувають у різному стані, від легкого до виключно важкого, здійснюють кілька бригад швидкої допомоги.

Для забезпечення безперебійної роботи кисневої станції працівники ДПЕК “Одеські електромережі” доставили на місце потужний електрогенератор.

За словами завідуючої реанімаційним відділенням, кисень витрачається дуже швидко через велику кількість хворих. До перевезення хворих у день йшло по 2 тонни кисню.

Також про нестачу кисню офіційно повідомила і пресслужба Чернігівської міськради.

“Намагаємося економити кисень, щоб зберегти для тих, хто у важкому стані”, – заявив директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

“Чому два заводи зупинились на профілактичний ремонт саме в розпал епідемії, коли це можна було зробити влітку, я не розумію”, – зауважив Кухар.

Дефіцит кисню відчутний і в Житомирі. У місцевій опорній лікарні кажуть, що іноді на весь медзаклад залишається кілька балонів, й одного разу його довелося позичати в сусідній дитячій лікарні.

Нестача кисню загрожує й іншим регіонам. Про критичну ситуацію повідомляють також з Миколаєва та Херсона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin