На Вінниччині сміття паланують перетворювати на біогаз та добрива

На території Теплицької територіальної громади запрацює сучасний завод з переробки відходів. Засноване підприємство місяць тому. Будуватимуть та експлуатуватимуть завод ТОВ «Німецько-Українське Підприємство «Браун Індастріал Технолоджі (БІТ)» спільно із місцевим комунальним підприємством «Житлокомунсервіс- Т».

Як повідомляє Вінниця.інфо, працюватиме завод за передовою технологією в галузі переробки відходів і альтернативної відновлюваної енергетики.

Це дасть можливість переробляти відходи майже повністю. Інертні залишки, які підлягатимуть захороненню, становитимуть лише 2-8%. Заступник директора ТОВ «Німецько-Українське Підприємство «БІТ» Володимир Ткачук розповідає у яких галузях можуть знадобитися кінцеви продукти від переробки сміття.

«Відходи, які підлягають вторинній переробці, сортуватимуть та реалізовуватимуть за ринковими цінами. Тверді органічні побутові відходи, що розкладаються, використовуватимуть для виробництва біогазу. Залишок від процесу переробки органічних відходів органічне добриво біогумус використовуватимуть в аграрному секторі, реалізовуватимуть на внутрішньому ринку та на експорт. Полімерні відходи, які не сортують, також перероблятимуть, адже фактично це пічне паливо, яке можна використовувати для котелень», – повідомив Володимир Ткачук.

Також пан Ткачук підкреслює, що всі технології, які вони використовують, сертифіковані Європейським Союзом. Там збудовано дуже багато таких заводів. Модель, яку ми пропонуємо, повністю відпрацьована у Європі. Будівництво нового заводу може сприяти вирішенню частини екологічних проблем громад.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin