Понад сотню адмінпротоколів склали на вінничан, які забрюднюють водойми

Спеціальні мобільні групи ще з березня перевіряють акваторію річки Південний Буг, малі річки та озера аби вінничани не забруднювали водойми. За цей час працівники Муніципальної варти склали 123 адміністративних протоколи.

«Є містяни, які забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків. А також влаштовують на прибережних зонах сміттєзвалища. Через це якість води погіршується. Відповідно – це має негативний вплив на здоров’я вінничан. Тож головне завдання мобільних груп  – виявляти та запобігати подальшому забрудненню водойм. І сприяти тому, аби річку Південний Буг не засмічували. Важливо, щоб чистими залишалися і малі річки та струмки, які теж є важливою частиною екосистеми», – розповідає начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Жителям міста, які забруднюють водойми та неналежно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф – від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн – для суб’єктів підприємницької діяльності.

Керівник Муніципальної варти зазначив, що порушників штрафують не одразу, а дають можливість навести лад та прибрати непотріб.

Муніципальна варта просить повідомляти про факти засмічення або забруднення водойм до Ситуаційного центру за номером 067-41-02-101 або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin