Пенсіонерку з Вінниччини обікрали на 75 тисяч гривень

Пенсіонерка, що мешкає на Вінниччині звернулася до працівників поліції й повідомила про те, що 29 листопада до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа, яка представилася працівницею банку. Консультант отримала інформацію про адресу, за якою мешкала жінка, а також про те, яку суму та в яких купюрах та зберігає вдома.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Далі псевдопрацівниця банку попередила про те, що банк планує здійснити заміну старих грошових знаків на нові, а для вирішення цього питання в короткий термін відправить на зустріч із жінкою спеціаліста. Поки пенсіонерка шукала власне посвідчення – шахрайка замінила конверт.

Наразі поліцейські намагаються зробити все необхідне, аби знайти злочинців та притягнути їх відповідальності. Відповідно до санкції ст. 190 ч. 2 Кримінального кодексу України, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

«Поліція Вінниччини нагадує, що найбільш безпечні місця для обміну валюти – це банки та обмінні пункти. Так як вони здійснюють операції на підставі генеральної ліцензії.Ви можете самостійно прийти до таких установ і отримати консультацію спеціалістів на місці. Не повідомляйте по телефону незнайомим особам персональну інформацію стосовно вашого місця проживання, а також ні в якому разі не проводьте фінансових операцій, користуючись послугами приватних осіб. Адже ви ризикуєте залишитися без власних грошових заощаджень.», – застерігають правоохоронці. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin