Business People Club спільно з Вінницькою міською радою за підтримки Програми USAID: допомагають працевлаштуванню людей

У перший день серпня у Вінниці відбувся ярмарок вакансій. Тематичний захід, присвячений працевлаштуванню людей та покращенню ситуації на ринку праці, відбувся в межах проєкту PROLEAP, який реалізує Business People Club спільно з Вінницькою міською радою за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Десятки вінницьких роботодавців в галузях промисловості та надання послуг пропонували знайти роботу мрії сотням шукачів. Серед яких, до речі, ветерани, студенти, люди старшого віку, люди з-поміж ВПО та інші.

Вакансії, запропоновані на ярмарку, різні. Найзатребуваніші на ринку праці зараз робітничі професії: кухар, швея, слюсар-монтажник, менеджер з продажу. Про це розповіла керівниця Business People Club Надія Лисецька.

Запрошують на роботу вінничан в абсолютно різні сфери. Під час заходу розмістили презентаційні банери різних компаній з переліком вакансій продавців, консультантів та адміністраторів, вчителів іноземних мов, а також для людей, які люблять створювати щось своїми руками.

Представниця заводу «Грінкул» Людмила розповідає, що наразі на підприємстві, де виготовляють промислове холодильне обладнання, є близько 40 вакантних місць на посаду слюсаря механоскладальних робіт. Ця професія не потребує спеціальної освіти та навичок, тим паче, що на заводі готові безкоштовно навчати людей без досвіду та супроводжувати їх на різних етапах, допоки вони зможуть впевнено виконувати необхідні завдання.

«Наше підприємство розширюється, і ми створюємо додаткові робочі місця. Слюсар механоскладальних робіт – спеціалізація здебільшого для чоловіків, але через виклики, пов’язані з мобілізацією, ми організовуємо виробничі процеси таким чином, щоб могли працювати і жінки», – розповідає Людмила.

Чимало зацікавлених у пошуку роботи людей підходили й до стенду Вінницької транспортної компанії. Зараз там є брак водіїв громадського транспорту, розповідає представниця комунального підприємства Ірина Редько.

«Багато наших працівників зараз воюють, тому маємо вакансії для водіїв автобусів. Тож ми готові перенавчати та працевлаштовувати охочих. Останнім часом переважна більшість нових працевлаштованих – жінки», – додала вона.

Шукати роботу прийшла на ярмарок вакансій і Олена. Жінка два роки тому переїхала жити у Вінницю з Маріуполя. Розповідає, що незабаром має виходити з декретної відпустки і дуже хоче знайти себе в новій сфері.

«Раніше я працювала у сфері соціальної політики, зараз хочу спробувати щось нове. Мені дуже подобається спілкуватися з людьми, тож, сподіваюся, зможу знайти роботу, яка принесе мені задоволення», – додала вона.

І поки Олена уважно ознайомлювалася з пропозиціями від вінницьких роботодавців, вінничанин Ігор уже домовився про співбесіду.

«Мені запропонували роботу водія, в мене є такий досвід в минулому, тож робота вже знайома. Прийду на співбесіду, будемо говорити», – сказав чоловік.

Заступник міського голови Андрій Очеретний додав, що повномасштабна війна в Україні ускладнила ситуацію на ринку праці, і чимало підприємств зараз відчувають нестачу працівників.

«Ефективним вирішенням цього виклику є навчання, перенавчання, а подекуди й перекваліфікація людей. Приємно сьогодні бачити стільки зацікавлених вінничан та готовність бізнесу до розширення й створення нових робочих місць. Ми бачимо, що підприємства досить оперативно реагують на виклики і створюють відповідні умови для того, щоб не зупиняти виробничі процеси. Для цього компанії навчають з нуля своїх співробітників, і це дуже важливий етап підтримки для людей, які ще не мають відповідного досвіду, але хочуть реалізувати свій потенціал у новій сфері», – сказав Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin