Вінничани вшанували пам’ять героїв російсько-української війни

В Україні 1 жовтня відзначають День Захисників і Захисниць. У цей день вінничани вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку Небесній Сотні і загиблим героям російсько-української війни.

У заході взяли участь представники влади міста та області, заступники міського голови Вінниці, представники департаментів міської ради, військові, правоохоронці, рідні полеглих воїнів та небайдужі громадяни. Також квіти до пам’ятних знаків на площі Шевченка поклали представники молодіжної ради, які вирушили до Алеї Слави Сабарівського кладовища, де вшанували пам’ять воїнів.

Покладання квітів також відбулось до Алеї Слави – місць поховання Героїв, скульптурної композиції «Дерево свободи», присвяченої Героям Небесної Сотні та Революції Гідності, пам’ятника українському державному та військовому діячу часів Української революції 1917-1921 років, голові Директорії УНР, отаману війська та флоту УНР Симону Петлюрі, меморіальної дошки Начальній Команді Української галицької армії, пам’ятника січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА, пам’ятного знаку Івану Богуну.

Довідково:

День Захисників і Захисниць запровадили в Україні 2014 року на знак вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

В українській традиції цей день пов’язаний зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, яке було одним з найголовніших для козаків.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin