Кому громада компенсує до 35 тисяч грн для переобладнання авто на ручне керування?

8 серпня на засіданні виконавчого комітету міської ради ухвалили рішення про компенсацію вартості переобладнання автомобілів на ручне керування для Захисників, які мають нефункціонуючі або ампутовані нижні кінцівки. Сума відшкодування становить до 35 тисяч гривень.

Відповідні зміни внесли до Програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їхніх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин на 2023-2026 роки. Згідно з рішенням, оборонцям з інвалідністю компенсуватимуть вартість переобладнання автомобіля на ручне керування.

«Після сесії міської ради дамо інструкцію, як оформити цей вид допомоги», – повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Право на пільгу мають члени Вінницької МТГ, особи з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, починаючи з 2014 року, мають нефункціонуючі або ампутовані одну чи дві нижні кінцівки, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики та в Єдиному муніципальному реєстрі осіб, які мають право на пільги, доплати та послуги.

Вартість компенсації складає до 35 тисячі гривень.

«Ми постійно доповнюємо перелік муніципальних пільг, на яку мають право Захисники і Захисниці. На жаль, на війні наші оборонці зазнають травм, деякі втрачають кінцівки… Виникає необхідність адаптовуватись до нових реалій життя, в тому числі переобладнувати автомобіль на ручне керування. Щоб полегшити цей процес для ветеранів, місто компенсуватиме до 35 тисяч гривень за вартість робіт», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin