Як у Вінниці розвиватимуть зелену економіку

Сергій Моргунов розповів про реалізацію Стратегії 3.0 “Зелена економіка та смарт-спеціалізація” на своїй фейсбук-сторінці. Про це повідомляє міська рада.

«У Вінниці реалізуються як великі проєкти, такі як будівництво заводу компанії HEAD на 1200 робочих місць, так і менш масштабні – наприклад, відкриття заводу RGC Prodaction на сто працівників. Радий, що ми знаходимо спільну мову з бізнесом задля розвитку економіки громади», – каже Сергій Моргунов.

Минулого року міська рада розпочала співпрацю з Вінницьким кластером приладобудування та автоматизації, який об’єднує 14 підприємств. У рамках кластеру напрацьовуються смарт-рішення, які можуть бути корисні громаді: зокрема проект «Розумне перехрестя», система управління відходами, звукові маяки на муніципальному транспорті для людей з вадами зору, системи моніторингу якості повітря, автоматизація процесів використання паркомісць тощо.

Крім того, у 2021 році спільно з Вінницьким технічним університетом та холдингом «Сікорські Челендж» створили інноваційний кластер, мета якого навчати молодь інноваційному підприємництву та практик запуску стартапів. Запровадили традицію проведення Днів інновацій спільно з компаніями, які відомі своїми технологічними рішеннями. Перший «VinnytsiaInnovationDay» організували спільно з Bosch.

«Очікуємо, що 2022 рік також буде сприятливим для пожвавлення ділової активності. Продовжиться реалізація низки проєктів у різних галузях: старт будівництва ІІ-ої черги заводу «Грін Кул», створення двох логістичних центрів, розвиток новоствореного Агрохабу та наших індустріальних парків. Сучасне екологічне виробництво та якісні робочі місця для вінничан – результат, на який розраховуємо», – зазначив Сергій Моргунов.

У 2022 році завершать основні роботи з будівництва заводу HEAD та підготують його до введення в експлуатацію. А підприємство «Грін Кул» планує розширити потужності – збудують 5 тисяч м2 нових приміщень, де додатково створять 200-300 робочих місць. 

Також на наступний рік планується завершити будівництво великого логістичного центру всеукраїнської мережі «Аврора» на вулиці Промисловій. Це дасть 250 робочих місць. Так само по вулиці Енергетичній продовжиться будівництво ще одного логістичного центру, де буде 300 нових робочих місць. Окрім того, триватиме зведення гофрокартонної фабрики по вулиці Гонти на 100 нових робочих місць. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin