Тепер у них з’явилась можливість вигулювати своїх песиків культурно та по-європейськи. У парку Дружби народів можна безкоштовно скористатись вбиральнею для собак.

Це спеціальні стовпчики, де розміщені диспансер з пакетами та контейнер для смітника. Зверху напис із закликом: «Будь ласка, приберіть за своїми улюбленцями». Ініціювала все це вінничанка Ірина Баранович та  її 11-річна донька Марія  з подругами, які навчаються у школі №10.

– У моєї дитини та її однокласниць є чотирилапі улюбленці, з якими вони обожнюють проводити час. Зрозуміло, що під час прогулянок, так як це роблять у європейських країнах та деяких містах нашої України, за собачкою потрібно прибирати. Я вивчала досвід інших міст і дізналась, що у Києві існує дві сотні вбиралень для песиків, що значно полегшує цю роботу для господарів, – розповідає  Ірина Баранович. – Цьогоріч подались на конкурс «Аукціон проектів». У результаті ми отримали гроші на втілення ідеї. Закупили вбиральні. Вони функціонують на Космонавтів та у Центральному парку, де гуляє багато чотирилапих.

Станції для прибирання за тваринами вже випробували перші господарі хвостатих й дуже вдячні тим, хто допоміг їх встановити.

Вікторія Снігур