Вінниця – європейське місто із сучасною та інноваційною громадою

Громадські організації, які отримали фінансову підтримку за рахунок коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади у 2021 році, 17 лютого у хабі «Місто змістів» публічно звітували про результати реалізації своїх соціально-культурних проєктів.

Міський голова Сергій Моргунов завжди акцентує увагу, що одним із важливих факторів успішного розвитку міста й приєднаних територій є тісна взаємодія громадянського суспільства та влади. Вінниця – європейське місто із сучасною та інноваційною громадою. Співпраця «громада-влада» має продовжуватись й далі. 

На публічній презентації, представники 10 громадських організацій проінформували  про цілі, проведені заходи, надбання, виклики, ризики та запити отримані в ході впровадження 12 соціально-культурних проєктів.

З презентаціями реалізованих соціально-культурних проєктів  можна ознайомитися на сторінці конкурсу 2021 року  https://2021.vmr.gov.ua/…/CivicOrga…/ShowContent.aspx….


Крім того, є можливість переглянути відеозапис заходу в мережі Фейсбук на сторінці «Департаменту правової політики та якості ВМР» https://www.facebook.com/law.vmr.gov.ua . 

Цьогоріч конкурс соціально-культурний проєктів міста розпочнеться вже в березні.

Запланували оновити правила конкурсу. Головною інновацією стане використання інструментів діджиталізації, а саме: подання проєктів інститутами громадянського суспільства, їх публічне представлення, оцінювання членами конкурсної комісії та обговорення жителями через державну платформу ВзаємоДІя – Простір електронних конкурсів.   

Окрім того, Андрій Очеретний закликав присутніх взяти участь у розробці нового документу та обговорити всі ключові зміни, з тією метою, щоб  восени 2022 року провести ще один конкурс соціально-культурних проєктів, а проєкти-переможці реалізувати протягом 2023 року.

Довідка:

Фінансування здійснювалося в рамках «Програми надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства на реалізацію соціально-культурних проектів на території Вінницької міської територіальної громади», затвердженої рішенням міської ради від 27.12.2011р. №566, зі змінами. Ця Програма діє у Вінниці з 2012 року. Громадські організації у тісній співпраці з виконавчими органами міської ради втілюють у життя соціально-культурні проєкти, які є вкрай важливими та актуальні для вінничан.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin