«Залишитися осторонь неможливо». Як вінницькі підприємці допомагають вимушеним переселенцям?

Вже більше двох місяців, як заклади освіти змінили своє початкове значення і підлаштувались до умов воєнного стану в країні, тому наразі «Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №9 Вінницької міської ради» став транзитним центром розміщення внутрішньо переміщених осіб. Станом на 29 квітня тут проживає 68 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє ВМР.

Вінницька міська рада дбає про забезпечення харчуванням людей, які перебувають у центрах розміщення ВПО створених на базі освітніх закладів.

«Ми продовжуємо також комунікувати з волонтерами й підприємцями та спільно забезпечуємо харчуванням та гуманітарною допомогою вимушених переселенців», – розповіла директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Зокрема, почали співпрацю з небайдужими підприємцями, які вирішили готувати гарячі обіди за свій рахунок. Вже четвертий день Подільський центр забезпечує переселенців, що перебувають в ліцеї №9, першою та другою стравами.

Директор центру, Валерій Пилипенко, зізнається, що не міг залишитися осторонь від проблем людей, які втекли від війни.

«На базі нашого центру є їдальня, де з початку березня готують їжу для ВПО. Протягом цього часу ми надали свої послуги понад 3 200 переселенцям. Зараз на прохання міської ради ми вирішили допомогти людям, які наразі проживають у школі №9. Привозимо сюди гарячі обіди – суп або борщ, каша чи макарони. До меню обов’язково входить м’ясо чи риба. Також, ми бачили, що у школі є і сім’ї з дітьми, тому в планах – забезпечити їх смаколиками, а саме йогуртами, морозивом, соками та іншими солодощами, адже розумію, що вони, як і всі діти хочуть поласувати чимось смачненьким», – каже директор центру «Подільський» Валерій Пилипенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin