Вінниця передає мешканцям Миколаєва 420 тонн бутильованої води

Вінниця передає мешканцям Миколаєва 420 тонн бутильованої води. Таке рішення 29 квітня ухвалили на сесії Вінницької міської ради. https://new.vmr.gov.ua/serhii-morhunov-vinnytsia-peredaie-meshkantsiam-mykolaieva-420-tonn-butylovanoi-vody. У Миколаєві через обстріли російських військ пошкоджено систему водопостачання. На минулому тижні перші автівки з водою доставили до миколаївців. Сьогодні вирушать ще чотири. Загалом впродовж тижня з Вінниці до Миколаєва планують відправити 20 вантажівок з питною водою.

На адресу Вінницької міської ради надійшов лист від міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича із проханням про допомогу. Вінницька влада відреагувала швидко. І вже у п’ятницю, 29 квітня, перші великовантажні автівки з водою приїхали до Миколаєва, інші – попрямують найближчими днями.

«За більше ніж два місяці війни ми допомагали Миколаєву дуже багато разів за запитом міського голови Олександра Сєнкевича. Попередньо, це були продукти харчування і промислові товари, а останній запит – питна вода. У місті вона зараз повністю відсутня. 29 квітня на сесії Вінницької міської ради депутати одноголосно ухвалили рішення про відпуск з матеріального резерву Вінницької громади частини запасу води. Загалом 420 тонн артезіанської води. Це 70 тисяч шестилітрових пляшок. Ця допомога для миколаївців дуже вчасна і вкрай необхідна. Тому впродовж тижня плануємо відправити 20 автівок з водою, аби люди оперативно отримали вантаж», – зазначає заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Андрій Очеретний додає, що у Миколаєві цією питною водою планують забезпечити лікарні, малозабезпечені верстви населення та кухні, на яких готують їжу для бійців тероборони і ЗСУ. Крім того, миколаївцям залишиться тара, в яку можна буде набирати очищену воду.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin