До Вінниці привезли спалену ворожу техніку як символ незламності українських воїнів Про це повідомляє ВМР

Сьогодні, 5 травня, на Європейській площі розмістили справжні російські бойові машини піхоти і десанту. Їх розбили у тяжких боях під Бучею та Ірпенем. З їхніх гармат орки гатили по мирних жителях, по жилих будинках. Техніку передали наші воїни, нацгвардійці – бійці Калинівського 8-ого полку оперативного призначення імені Івана Богуна.

Це відкрита інсталяція, яку можуть побачити усі вінничани. У ній закладено кілька змістів. В першу чергу – це свідчення злочинів путінської росії. Символічна й локація – Європейська площа. Україна – це Європа, українці сьогодні боряться за свій вибір. Це і знак нескореності і нашої перемоги: як українці знищили ці бойові машини, так і знищать ворога. І це все – завдяки згуртованості всього народу.

«Ось що собою являє військова техніка «другої армії світу», коли її знищують українські захисники. І так буде і зі всією російською ордою. Перемога – за нами! – каже міський голова Сергій Моргунов. – Сьогодні ця своєрідна інсталяція з решток руZZкої техніки – не музейний експонат. Війна – поруч, ми повинні це усвідомлювати. Рашисти намагаються далі знищити нашу країну, нашу націю. І ми маємо тримати героїчну оборону. І бути незламними, як ті, хто протистоїть ворогу на передовій. Важливо згуртуватися заради перемоги – на всіх фронтах, кожен на своєму місці. Тоді в брухт перетвориться не тільки ворожа техніка, а й увесь їхній руський мір з рашистькою ідеологією. Разом ми сильні і єдині. Разом – до Перемоги! Все буде Україна!».

Директор КП «Центр історії Вінниці» Олександр Федоришен нагадав, що у минулому році на День Державного прапора і День Незалежності на Європейській площі проходила виставка історичної та сучасної техніки ЗСУ, Національної гвардії. «І, логічно, що саме ця локація стала своєрідною відкритою інсталяцією, зоною виставки, демонстрації ворожої техніки, яка приїхала сюди з-під Ірпеня. Мені видається, що подібного роду відкрита інсталяція може піднімати бойовий дух для всіх, хто живе у Вінниці, або є його гостем. Але, водночас, і нагадувати, що, відносно мирна Вінниця не повинна забувати, що небезпека не минула і ми в стані війни, яка рано чи пізно закінчиться перемогою для нас», – каже Олександр Федоришен.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin