Національно-патріотичне виховання у Вінницьких спортивних школах

Вінницькі міські дитячо-юнацькі спортивні школи відіграють важливу роль у формуванні національно-патріотичних цінностей серед молоді. Під час проведення спортивних занять тренери-викладачі роблять акцент не лише на розвиток фізичних навичок, а й на виховання справжніх українців та патріотів.

Один із прикладів такої роботи – патріотичний квест, організований в міській комплексній спортивній школі № 3. Цей захід був покликаний підняти у дітей почуття патріотизму, показати важливість військової служби у Збройних Силах України.

Діти, які беруть участь у таких подіях, активно спілкуються між собою, знаходять нових друзів та спільні цінності. До прикладу, учасниця квесту Аліса підкреслила, що він був не лише цікавим, а й пізнавальним.

«Не думала, що окрім тренувань буде настільки цікаво і класно. Вже познайомилася з дівчатами та хлопцями, знайшла собі нових друзів», – каже дівчинка.

Також у міських спортшколах опікуються дітьми-переселенцями. Вони знаходять тут підтримку та можливості для активного відпочинку. Так, протягом серпня хлопчики та дівчатка відвідали басейн у СК «Аква-Він». А на базі МДЮСШ № 2, на вулиці Узвіз Бузький, для них організували цікаві заняття: катання на сап-бордах, плавання на човні «Драконі», веслування на каяках.

«Щирі посмішки діток у такий нелегкий для них час – це найкраща нагорода», – каже інструкторка-методистка муніципального спорткомплексу «Аква-Він» Альона Гребенюк.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський додає: «Це найменше, що ми можемо зробити для діток, які втратили свої домівки та звичне життя. Дякуємо батькам, які приводять у наші спортивні школи своїх хлопчиків та дівчаток».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin