У Вінниці організували нетворкінг для жінок-переселенок Повідомляє Вінницька міська рада;

Для жінок, які через війну були вимушені покинути місце постійного проживання, провели тематичний нетворкінг. Захід відбувся у Вінницькому торговельно-економічному інституті за участі департаменту соціальної політики.

«Мета нетво́ркінгу — підтримати вимушено переселених жінок, які залишили житло і втратили роботу через проведення активних бойових дій у їхніх регіонах та виїхали у Вінницю та Вінницьку область», – розповіла директорка інституту та спікерка заходу Наталія Замкова.

За її словами, чимало людей, які тікали від війни, проживають у гуртожитку інституту ВТЕІ ДТЕУ. Працівники навчального закладу постійно долучаються до волонтерських проєктів та співпрацюють з громадськими організаціями заради вирішення потреб різних цільових груп.

Учасниці нетворкінгу мали можливість обговорити питання адаптації жінок при внутрішньому переміщенні, а також організації умов для проживання родини, соціального забезпечення, організації харчування членів родини, пошуку роботи, організації бізнесу, перенесення бізнесу з попереднього місця проживання, організації медичного обслуговування членів родини, організації навчання дітей в освітніх закладах Вінниці та області, користування громадським транспортом, отримання необхідного одягу та інших речей для членів родини.

Кожна з учасниць мала можливість розповісти про свій досвід організації життя на новому місці.

«Вінницька міська рада з перших днів війни переорієнтувала частину роботи на допомогу тимчасово переселеним особам. Департамент соціальної політики є основною ланкою вирішення питань соціального забезпечення осіб, що постраждали через проведення активних бойових дій у їхніх регіонах», — зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin