“Все буде Україна”: у Вінниці німецький художник організував мистецьку акцію Новина взята з Вінницької міської ради

Сьогодні, 13 травня, на площі Європейській відбувся мистецький майстер-клас на підтримку України для маленьких вінничан та вимушених переселенців. Організатором заходу став відомий митець з Німеччини Алан Меєр.

Алан Меєр – німецький живописець, який неодноразово проводив подібні акції на Донбасі. Картини після завершення перевозив за кордон та виставляв на благодійних аукціонах, а кошти передавав на потреби українських бійців. Цього разу планує зробити те ж.

“Я відкрив для себе Україну після Помаранчевої революції. Вивчив українську мову і сьогодні у Вінниці запропонував всім охочим доєднатись до акції створення живописних полотен,” – розповідає Алан Меєр.

Акція відбулася просто неба, в ній взяло участь понад 30 діток. Такого формату захід відбувся вперше, адже він об”єднав і митців Вінниці, і маленьких переселенців, і вінничан. Малеча із задоволенням долучилась до творчого процесу – всі були зайняті створенням власних шедеврів.

“Для свого малюнку я вибрала зелений колір, спочатку намалювала дерева, бо дуже хочу, щоб моя земля була квітуча, і поруч маркером написала:”ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА”, адже я чекаю нашої перемоги і дуже хочу повернутися до свого дому”, – каже восьмирічна Маргарита з Луганська.

Усі картини будуть виставлені на благодійному аукціоні, який в Берліні проведе організація “Heart for Ukraine”, а зібрані кошти підуть на підтримку українців у боротьбі проти російської окупації.

“Зробимо все, що в наших силах, бо перемога залежить від кожного з нас! “, – додає Алан Меєр.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin