Вихованці VinSmart Центрів, відділ молодіжної політики та курсанти з пожежного училища вирішили долучитись до святкування і привітати вінничан

Кожний третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. Цьогоріч свято відзначають 19 травня. Вихованці VinSmart Центрів, відділ молодіжної політики та курсанти з пожежного училища вирішили долучитись до святкування і привітати вінничан.

Діти, одягнуті у вишиті сорочки та сукні, дарували перехожим прапорці з традиційним українським орнаментом, які виготовляли власноруч. А курсанти пожежного училища та вінницька Молодіжна рада – дарували патріотичні браслети та наклейки з генетичним кодом українців.

«Вишивка – це автентичний символ, в якому захована душа українського народу. Більше того у вишиванці зашифрований наш генетичний код. Такі заходи потрібні для того, щоб діти з малку почували себе патріотами та знали, що таке вишиванки і що це наш національний одяг» , – розповіла начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

«До кожного свята ми проводимо виховні бесіди з дітьми. До Дня вишиванки хлопчикам та дівчатам розповідали історію створення національного вбрання та історію святкування Дня вишиванки. А також власноруч виготовляли прапорці для привітань», – зазначив директор мережі комунальних закладів “Центр підліткових клубів за місцем проживання” Дмитро Мира.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin