До Вінниці надійшов великий вантаж побутової техніки, який розподілять у п’ять Центрів розміщення ВПО

Вчора, 18 травня, надійшов великий вантаж побутової техніки, який розподілять у п”ять Центрів розміщення ВПО. Шелтери отримали: морозильні камери, пральні машини, електрочайники, преси для сушіння білизни, мікрохвильовки та посуд.

“Наразі ми розуміємо, що наш транш, як крапля в морі, але ми стараємось допомогти людям, які вимушено покинули свою домівку, адаптувати умови для зручності у побуті “, – розповідає представник
Міжнародного Комітету “Червоного Хреста” у Вінниці Джі-Су Кім.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко зазначила, що потреба в побутовій техніці виникла ще з перших днів війни.

“Отримали чергову допомогу від Міжнародного Комітету “Червоного Хреста”, а саме побутову техніку і посуд, який наразі розвозять по шелтерам. Ми сильно відчули потребу у цій техніці ще з перших днів війни, коли люди 25-26 лютого приїздили в заклади освіти і оселялися тут. Зрозуміло, що приміщення шкіл не пристосовані для проживання людей, але з допомогою небайдужих організацій і міської влади, намагаємось забезпечити переселенців усім необхідним. Наприклад, у Центрах розміщення ВПО перебували жінки з маленькими дітками, яким потрібно було нагріти суміш і це було проблематично. Зараз, завдяки допомозі Комітету, ця та інші побутові проблеми для ВПО, які проживають на базі закладів освіти, будуть вирішені”, – каже директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin