Вінниця – одне з небагатьох міст, де продовжують подавати гарячу воду в міжопалювальний сезон ВМР

КП «Вінницяміськтеплоенерго» надає послугу гарячого водопостачання своїм споживачам протягом року. Винятком є перерви на окремих ділянках на час виконання ремонтних або профілактичних робіт.

Наразі якраз триває підготовка до опалювального сезону. Тому плановий ремонт фахівці досить активно проводять в котельнях, центральних теплових пунктах (ЦТП), індивідуальних теплових пунктах (ІТП), теплових камерах (ТК), а також тривають гідравлічні випробування теплових мереж.

За словами в.о. директора департаменту транспорту, енергетики та зв”язку Вінницької міської ради Андрія Сорокіна фінансування комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» планується таким чином, щоб забезпечувати вінничан гарячою водою протягом всього року.

На 2022 рік підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» потребує збільшення фінансування для можливості забезпечити відповідні послуги містянам. Йдеться про сотні мільйонів гривень з урахуванням нової вартості газу. Це досить значні обсяги фінансування. Тому низка українських міст такі, як Дніпро, Запоріжжя та Рівне гарячу воду подають лише в опалювальний період. А ті, які не зупиняють постачання влітку, наразі теж розглядають такий варіант. Серед них – і сусідній Хмельницький.

А в Луцьку, який теж не припиняє гаряче водопостачання в теплу пору, поки що не думають про відключення, оскільки там затверджений економічно обґрунтований тариф на рівні 147,51 грн за один куб гарячої води.

“Ми знаємо, що багато міст України відключили гаряче водопостачання у зв”язку з економією ресурсів. Крім Вінниці гарячу воду поки що подають у Хмельницькому, Луцьку, Львові, Києві, Полтаві. Нещодавно про відновлення гарячого водопостачання там, де це можливо, повідомили в Харкові. Наше комунальне підприємство “Вінницяміськтеплоенерго” має план підготовки системи до нового опалювального сезону. Це обов’язковий обсяг робіт, який необхідно виконати для стабільного теплопостачання. На це наразі можуть спрямовуватись виключно обігові кошти підприємства. Тому я закликаю людей за можливості продовжувати сплачувати свої рахунки за всі комунальні послуги”, – зазначив Андрій Сорокін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin