Мобільність та доступність. У Вінниці встановили ще п’ять пандусів

У Вінниці продовжують здійснювати заходи для полегшення доступу до багатоповерхових будинків для осіб з обмеженими можливостями. Так, біля 4 та 5 під’їздів багатоквартирного будинку за адресою М. Литвиненко-Вольгемут, 42, поруч з 3 під’їздом багатоповерхівки на вулиці Стельмаха, 15, а також біля 4 під’їзду будинку на вулиці Порика, 33 та 3 під’їзду на вулиці М. Ващука, 1-А. нещодавно завершили встановлювати пандуси.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, підставою для встановлення всіх цих конструкцій стали звернення містян з інвалідністю.

“По одному з цих об’єктів до нас надійшло одразу кілька звернень. Наразі в роботі у нас перебуває ще два об’єкти. На цьому ми, фактично, завершуємо процес встановлення пандусів в цьому році та розпочинаємо формувати заявки на наступні роки. Питання міської мобільності нині особливо актуальне у зв’язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями. У випадку надходжень звернень він них – такі заявки розглядатимуться першою чергою”, – зазначає Віталій Місецький.

Наразі в житловому секторі міста планують встановити два пандуси, зокрема біля багатоповерхівок за адресами: вул. Келецька, 134 та вул. Келецька, 52 (1 під’їзд).

Загалом, з початку року в житловому секторі міста встановили вже 12 пандусів. Зокрема, такі цього року обладнали біля будинків за адресами вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під’їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під’їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під’їзд), а також за зазначеними вище – вул. М. Литвиненко-Вольгемут (4 та 5 під”їзди) вул. Стельмаха, 15 (3 під’їзд), вул. Порика, 33 (4 під’їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під’їзд).

Підрядники намагаються виконувати усі роботи в доволі стислі терміни аби не створювати незручностей для мешканців будинків на тривалий час.

Скористатися цими спусками можуть не лише люди з інвалідністю, а й батьки з дитячими візочками. Усі пандуси обладнані поручнями.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Рішення про облаштування такої конструкції прийматимуть на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічної та фінансової можливості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin