У Вінниці відкорегували тарифи на проїзд у маршрутках

ГО «Маршрут» від імені усіх перевізників Вінниці звернулась до міської ради щодо перегляду тарифів на перевезення пасажирів в маршрутках. Таку необхідність вони пояснюють стрімким зростання цін на пальне (на 107 % на дизельне паливо) та економічною ситуацією в країні. Тож, сьогодні рішенням виконкому міської ради відкориговано тарифи на проїзд у маршрутних таксі. Вартість проїзду по місту становитиме 15 грн. Рішення вступає в дію 18 червня.

У зв’язку з підвищенням цін на пальне у різних містах України оптимізують вартість проїзду у громадському транспорті. У маршрутках Києва відкорегували ціну на проїзд ще у травні. Тепер вона становить 15 грн. Жителі Львова платять по 15 грн за проїзд у маршрутках з початку червня. Планують оптимізувати вартість проїзду у цьому виді транспорту ще й Дніпрі, Полтаві та деяких інших містах.

Діючі тарифи на перевезення пасажирів на маршрутних таксі були затверджені більше року тому – до введення воєнного стану і становили від 10 до 12 грн. Широкомасштабний наступ військ російської федерації спричинив та продовжує завдавати нищівних ударів по економіці нашої країни. А руйнування найбільшого нафтопереробного заводу України призвело до стрімкого зростання цін на пальне та його дефіциту. Голова ГО «Маршрут» Олександр Гота розповів, що економічна ситуація в країні станом на сьогодні призвела до суттєвого зростання найбільш вагомих складових тарифу.

«Зокрема, на 107% виросла ціна на дизельне пальне – з 27,54 грн/л (з ПДВ) у 2021 році до 57,00 грн/л (з ПДВ) у 2022 році. На 4,5% зросли витрати на технічне обслуговування і поточний ремонт в зв’язку з ростом курсу долара, від якого залежить ціна запчастин і паливно-мастильних матеріалів. Курс сьогодні зафіксований на державному рівні в розмірі 29,3 грн, а у 2021 році під час подання розрахунків він становив 28,007 грн», – каже Олександр Гота.

Надані перевізниками розрахунки перевірені департаментом економіки і інвестицій міської ради та приведені до вимог чинного законодавства.

Тож, ціна на проїзд у міських маршрутках становитиме 15 грн.

На довших маршрутах таких, як №30А, №30Б та №33А – 18 грн. Така ж ціна на нічному маршруті №25А.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin