Через конфлікт з енергетиками у «Вінницяоблводоканалі» відзвітували, куди витратили кошти

Хронічні затримання з виплатами та накопичення боргів перед енергетиками КП «Вінницяоблводоканал» створюють напругу у місті. У ПАТ «Вінницяобленерго» погрожують відключенням об’єктів водозабезпечення та каналізації. Втім боржник ситуацію намагається пояснити невідкладними витратами на реконструкцію очисних споруд каналізації у Вінниці.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, у ПАТ ‘Вінницяобленерго’ чекають часткового погашення заборгованності до 9 жовтня.

Як повідомляє пресслужба комунального підприємства, 33,5 млн гривень було витрачено на роботи у рамках першої черги. А таких черг реконструкції передбачено три…

«У рамках першої черги було капітально відремонтовано три об’єкти очисних споруд – прийомна камера, будівля решіток, одна з насосних станцій сирого осаду. Виконано роботи з улаштування проточно-витяжної системи вентиляції, встановлено кран-балки, нові решітки, встановлено станцію приймання стоків з автоматичною системою контролю якості рідких відходів, прокладено кабелі до обладнання, встановлено щити керування тощо», – повідомляють у КП.

Вже накрито канали і приймальну камеру листами нержавіючої сталі, замінено 10 щитових затворів, насосне обладнання та запірну арматуру, зокрема встановлено 4 нових насоси, замінено 8 засувок.

«На 2019 рік заплановано завершити першу чергу реконструкції очисних споруд у Сабарові. Загальна сума реконструкції першої черги – 35 млн 597 тисяч 800 гривень. З них 29 млн – субвенція державного бюджету, 4 млн 79 тисяч – кошти державного екологічного фонду, 900 тисяч гривень – кошти обласного екологічного фонду та 618 тисяч – власні кошти підприємства «Вінницяоблводоканал», – зазначається у релізі.

Тобто фактично підприємство витратило власних коштів значно менше, ніж щомісячні платежі енергетикам, які вираховуються 4-5 мільйонами.

«Накриття прийомної камери листами зменшило запах на очисних спорудах, а нові решітки затримують не лише крупні відходи, а і дрібні»,- повідомив керівник очисних споруд каналізації підприємства «Вінницяоблводоканал» Сергію Дусанюк.

За його словами зношеність очисних споруд сягає 80%. С. Дусанюк додав, що готується друга черга реконструкції очисних споруд. Для цього опрацьовуються джерела фінансування проектно-кошторисної документації. Друга черга реконструкції передбачає реконструкцію первинних відстійників, піскоуловлювачів, аєротенок. 

Нагадаємо, каналізаційні очисні споруди Вінниці розташовані у мікрорайоні Сабарів та експлуатуються з середини минулого століття. Їхня загальна навантаженість складає 150 тисяч кубометрів на добу. Фактична на сьогодні складає близько 75 тисяч кубометрів на добу. Тобто не перевантажені…

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin