У Держпродспоживслужбі розповіли про ймовірні причини чергового отруєння дітей у Козятинському районі на Вінниччині (ВІДЕО)

Фахівці не пов’язують отруєння дітей у Самгородоцькій спеціальній школі-інтернаті, що у Козятинському районі на Вінниччині, із харчуванням в інтернат ній їдальні. Про це заявив перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан у коментарі телеканалу «Вінниччина».  

Нагадаємо, у Козятинському районі вдруге за місяць було зафіксовано масове отруєння дітей. Цього разу – у Самгородоцькій спеціальній школі-інтернаті. 24-25 вересня до районної лікарні було госпіталізовано 9 дітей віком від восьми до п’ятнадцяти років з діагнозом ‘Гострий гастроентероколіт’.

На думку Олександра Сорочана, пов’язувати отруєння із роботою харчоблоку школи-інтернату немає підстав, оскільки в такому випадку кількість постраждалих була б значно більшою. Але госпіталізовано було лише дев’ятеро дітей і їхня кількість не збільшувалась.

«Зараз у школі-інтернаті навчається 153 вихованці. Деяких дітей рідні та близькі на вихідні забирають додому. Повертаються діти з дому, безумовно, з певними гостинцями, хоча це заборонено правилами внутрішнього розпорядку школи-інтернату. Скоріше всього, ситуація пов’язана саме з таким випадком, коли хтось був вдома, привіз гостинця і змушений був поділитися», – вважає Олександр Сорочан.

Нагадаємо, це вже друге отруєння дітей за цей місяць на Вінниччині. І саме – у Козятинському районі. Як повідомляв NаПарижі, 10 вересня у райцентрі отруїлись діти та персонал ЗОШ №2. У поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження. А на підприємстві, яке готувало їжу для дітей, виявили численні порушення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin